X

WiMP BLIR TIDAL

 

Etter en vellykket lansering av TIDAL i USA, Canada, Storbritannia og mer enn 20 andre land, vil WiMP nå skifte navn og leve videre under merkevaren TIDAL. Det er derfor ikke lenger mulig å lage nye WiMP-kontoer.

Dersom du har en eksisterende WiMP-konto, kan du nå logge deg inn i både WiMP og TIDAL med denne.

TIDAL er som WiMP, en musikktjeneste med fokus på redaksjonelt innhold og lossless lydkvalitet. I tillegg til vår norske redaksjons anbefalinger, vil du nå også få tilgang til aktuelle musikknyheter fra våre avdelinger over hele verden.

FORTSETT TIL TIDAL.COM

Har du en WiMP-konto? Logg inn her

x
Bomtur Til Jorda
11 spor (40:17)
22.11.2010
Forhåndslytting gir deg kun tilgang til 30 sekunder av hver låt med begrenset lydkvalitet.
Du må åpne WiMP for å høre på hele låter i full kvalitet.
Om dette albumet
Nærmest ut av ingenting ble Kråkesølv fra Bodø et av de mest omtalte norske bandene på tampen av 2009, da debutalbumet Trådnøsting ble utgitt til strålende kritikker og påfølgende Spellemann-nominasjon. Oppfølgeren, Bomtur Til Jorda, er en musikalsk og tekstmessig videreføring av uttrykket man ble kjent med på debuten. Her etableres det umiskjennelige lydbildet til Kråkesølv for alvor, med gjennomkomponerte arrangementer og tekster på dialekt, samtidig som lytteren blir introdusert for nye kunstneriske grep og kreative vendinger.

I større grad enn tidligere bruker Kråkesølv deler av albumet til å utforske ytterpunktene i musikken. De snerrende gitarene på førstesinglen, "Nordavind mot varme kinn", avløses blant annet av akustisk gitarklang og flerstemt kor på "Lærebok/hodepute", mens de atmosfæriske stemningene (et av bandets varemerker) tas til nye høyder på tittelkuttet. Tekstene er denne gang også noe mer utadvendte, samtidig som det sjelegranskende uttrykket fra debuten er intakt.

Albumet er spilt inn analogt i Grand Sport Studios i Oslo, noe som har bidratt til et mer skittent og direkte lydbilde. Øystein Greni fra Bigbang har produsert sammen med bandet, og miksingen er gjort av Cato Salsa-bassist Christian Engfelt (The Lionheart Brothers, Serena-Maneesh). Blant gjestene finner vi Greni sjøl og Truls Heggero fra Lukestar. Jazzmusiker Tore Johansen fra Bodø har skrevet arrangementer for strykere og blåsere.
Andre album av Kråkesølv i WiMP (10 av 20)
Vi har den ære. En hyllest til Thorbjørn Egner Vi har den ære. En hyllest til Thorbjørn Egner Kråkesølv Kråkesølv Trådnøsting Trådnøsting Alle gode ting Alle gode ting Hjemmeseier (Hjemmeseier - Radio Edit) Hjemmeseier (Hjemmeseier - Radio Edit)
Jul med Kringkastingsorkestret (Kork) Jul med Kringkastingsorkestret (Kork) Fisken, havet og kjærligheten – en hyllest til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja Fisken, havet og kjærligheten – en hyllest til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja Stødig som en bauta Stødig som en bauta Sjalusien som driv dæ Sjalusien som driv dæ Samleplate for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja Samleplate for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja